roGIFT.RO Magazin de cadouri

Stresul boala secolului XXI

Stresul a fost numit boala  secolului XXI si chiar daca nu ne dam seama a devenit un obicei ca multe altele  de care nu putem scapa usor. Am ajuns sa acceptam stresul ca atare. Pentru a  invinge stresul trebuie sa invatam ce il provoaca, care sunt simptomele si  consecintele lui pentru sanatatea noastra.
              Cauzele  stresului sunt diferite: munca care implica tehnologie de nivel inalt, tranzactii  rapide in afaceri, confruntarea cu problemele sociale, familiale, neputinta de  a ne descurca in viata, de a lua o hotarare importanta, teama pentru viitorul  nostru, nesiguranta pentru ziua de maine si in propriile puteri, dezamagirile sentimentale,  confruntarea cu divortul, nesatisfactia profesionala, frica de toate felurile  etc.Ceea ce a fost inainte un mecanism  de aparare vital a ajuns astazi sa fie cauza multor boli de care sufera oameni  din toata lumea.Stresul de zi cu zi cat de mic ar fi, dauneaza sanatatii  noastre. Pe parcursul acumularii stresuluiun timp indelungat apar boli foarte  grave. Stresul slabeste sistemul imunitar, deregleaza functia tuturor  sistemelor si organelor. El are  simptome fizice, psihice si comportamentale.
              Primele simptome fizice par sa nu  fie ingrijoratoare. Apoi observam ca toto mai dese apar durerile de cap, clipitul  nervos, gatul uscat, senzatiile de nod in gat la emotii, ameteala, durerile musculare  si a coloanei vertebrale, slabiciunea, indigestia, constipatiile sau diareele, obezitatea  sau kahexia, apar mancarimi si alte probleme ale pielii, arsuri la stomac, dureri  de ficat, rinichi, palpitatii, urinatul frecvent, mainile si picioarele reci, transpiratia  excesiva, insomnia sau starea de somnolenta, nepotrivirea sezuala{impotenta}, oboseala  cronica, alergii exagerate, o mai mare sensibilitate la raceli si gripa, tremuratul  si ticurile nervoase, respiratia dificila{oftatul}, dureri menstruale si  menstruatie excesiva.
              Stresul da si simptome emotionale ca  iritabilitatea, trecerea rapida de la o stare sufleteasca la alta, stari  depresive, agresivitatea neobisnuita, pierderea concentrarii si a memoriei, nelinistea  sau hiperexcitabilitatea din cauza unor lucruri minore, comportamentul impulsiv,  insomnii, cosmaruri, sentimentul de neincredere si frustrare, autoizolarea, gandirea  incoerenta, furia nefondata, panica, plansul fara motiv, gandul la sinucidere, lipsa  interesului fata de tot si de toate, senzatia de pierdere a controlului.
              Despre starea de stres ne  avertizeaza comportamentul mai dificil ca: scrasnitul dintilor, batutul din  picior sau deget, roaderea unghiilor, smulgerea parului sau rasucirea lui pe  deget, fumatul excesiv, excesul de medicamente calmante, consumul excesiv de  alcool, mancatul nervos, mersul prin camera, pierderea interesului fata de  propria infatisare, schimbarea brusca a obiceiurilor, incetineala cronica etc.
              Invatand sa recunoastem semnele  minore, aparent neimportante, devenim constienti de sursele stresului nostru, prevenind  astfel aparitia simptomelor serioase si a bolilor grave si putem controla  tensiunea interna care ne subjuga si pe zi ce trece se acutizeaza defectand  functia sistemului central vegetativ nervos, a sistemului respirator, cardiovascular,  digestiv, endocrin. Cel care se gaseste in stare de stres permanent este mai  ales predispus la congestii cerebrale, hipotensiune, hipertensiune, infarct  miocardic, astm bronsic, boala ulceroasa{stomac, duoden}, diabet zaharat, obezitate,  cancer, adenom de prostata, fibrom, mastoza si multe altele.

 
 
 
eXTReMe Tracker

Test Footer

GenerareTrafic.ro - Trafic marit 100% si GRATUIT