roGIFT.RO Magazin de cadouri

Strategii pentru o memorie mai buna


Deseneaza. Incearca sa desenezi 10 minute pe zi anumite figuri cu mana stanga (sau, in cazul in care esti stangaci, cu mana dreapta). Pentru ca folosesti mana cu care nu esti obisnuit, desenul nu va iesi minunat dar creierul tau va munci mai mult, pastrandu-se in forma. 
Antreneaza-te. Desi nu este inca stabilit efectul pe care il au exercitiile de memorie, sunt bine cunoscute beneficiile pe care le ofera exercitiile fizice. Miscarea este esentiala pentru mentinerea unei bune circulatii sangvine si stimularea dezvoltarii celulelor nervoase.
Repeta. Cand ai auzit ceva ce te intereseaza sau vrei sa nu uiti un gand, repeta cu voce tare. 
Alimentatia. Specialistii recomanda consumul de alimente bogate in vitamina A, C si E, benefice pentru creier si memorie. Acestea se gasesc in fructe si legume colorate - banane, spanac, portocale, dar si in peste.
Somnul este esential pentru consolidarea memoriei si pentru sanatatea ta generala. Cercetarile au stabilit ca un somn de 6 - 8 ore pe noapte este suficient pentru majoritatea persoanelor, insa calitatea somnului este, probabil, mai importanta decat cantitatea.
Consuma ciocolata neagra. Ciocolata este benefica pentru creier, deoarece imbunatateste circulatia sangvina cerebrala, potrivit studiilor. Aceasta contine o substanta antioxidanta, numita flavanol, in pudra de cacao, care energizeaza functiile mentale.


 
 
 
eXTReMe Tracker

Test Footer

GenerareTrafic.ro - Trafic marit 100% si GRATUIT